A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Гонтівський ліцей Чернівецької селищної ради Вінницької області

Твоя кібербезпека

Дата: 02.10.2023 10:12
Кількість переглядів: 17

Без належних безпекових рішень кібератаки можуть паралізувати цілі сектори, призвести до дороговартісних витоків даних компаній і злому облікових записів. Коротка й проста відповідь: кібербезпека потрібна кожному – вона настільки ж важлива для вашого iPhone, як і для державних організацій. Щорічно весь світ занурюється все глибше у кіберпростір. Користування електронними ґаджетами стало не просто засобом комунікації, а життєвою необхідністю, як дітей так і дорослих. Разом з тим, зростає кількість небезпек, серед них кібербулінг, фішинг, грумінг та інші форми шахрайства та маніпуляцій, які призводять до загрози посягання на права, життя, свободу та здоров’я людини.

У зв’язку із зазначеним  в школі проводиться  інформаційна кампанія «Твоя кібербезпека».

Захід покликаний допомогти учнівській молоді уникнути потрапляння у скрутне становище через користування мережею Інтернет, зокрема соціальними мережами, покращити навички критичного мислення у сфері розпізнавання фейкових повідомлень тощо...

Рекомендуємо різноманітні ресурси «Твоя кібербезпека»

1. Посібник Клан Кліц-Клац. Виховання дітей в цифрову еру

Посібник для батьків у доступній формі містить необхідну інформацію та поради, які будуть корисні батькам для сприяння позитивному використанню дітьми цифрових технологій.

2. Робочий зошит для підлітків the Web We Want (Інтернет, який ми хочемо)

Посібник створений молодими людьми для молоді, спрямований на вивчення прав та обов’язків в Інтернеті та заохочення до роздумів про поведінку в Інтернеті.

3. Посібник для вчителів the Web We Want (Інтернет, який ми хочемо

Посібник містить плани уроків, що пропонують ідеї та заходи, щоб заохотити молодь розвивати навички творчого та критичного мислення, необхідні для повноцінного життя в світі.

4. Навчально-методичний посібник «Обачність. Пильність. Захист. Ввічливість. Сміливість»

Посібник містить плани уроків призначені для учнів та учениць початкової школи та зосереджені на ключових принципах мережевого етикету й безпеки. Заняття запропоновані у п‘яти темах: обачність в Інтернеті, пильність в Інтернеті, захист в Інтернеті, доброзичливість в Інтернеті, сміливість в Інтернеті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора